23948sdkhjf

Han blir SKF:s nya vd

SKFs styrelse har utsett Rickard Gustafson till ny vd och koncernchef.

- Efter en grundlig och robust sökprocess är vi mycket nöjda att kunna välkomna Rickard Gustafson till SKF. Rickard Gustafsons starka och moderna ledarskap, breda internationella erfarenhet och energi gör honom till rätt person att leda det fortsatta genomförandet av SKFs strategi och ta SKF till nästa nivå av lönsam tillväxt och utveckling, säger SKFs styrelseordförande Hans Stråberg.

Rickard Gustafson är för närvarande vd och koncernchef för SAS-koncernen. 

- Jag är glad och tacksam för möjligheten att leda SKF, ett mycket respekterat företag inom sin bransch. SKF har en tydligt definierad strategisk inriktning och jag ser fram emot att engagera mig i organisationen och ytterligare påskynda den pågående omvandlingen till en ännu mer kundfokuserad, innovativ, effektiv och hållbar verksamhet, säger Rickard Gustafson.

- Jag är både besviken och ledsen över att Rickard väljer att gå vidare från sin viktiga roll i SAS. Samtidigt vill jag tacka Rickard för hans fantastiska jobb under de tio år han verkat som vd och koncernchef. Under Rickards ledning har SAS gjort en anmärkningsvärd vändning, från förlust till flera år av lönsamt resultat. Nyligen har han med säkra händer lett företaget genom den första delen av den tuffaste krisen i företagets 75-åriga historia, pandemin, säger SAS ordförande Carsten Dilling.

- Efter tio intensiva och stimulerande år i SAS är det under första halvåret 2021 dags att lämna stafettpinnen vidare, i och med att jag har erbjudits en tjänst i en av Sveriges ledande industrikoncerner. SAS har en stark ställning på den skandinaviska marknaden och är väl positionerat för att leda utvecklingen mot ett mer hållbart flygresande så snart pandemin har bekämpats, säger Rickard Gustafson.

Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078