23948sdkhjf

Svenska leverantörer lär sig mer om fordonsindustrin

En globaliserad fordonsindustri ställer allt högre krav på svenska leverantörer därför erbjuder Exportrådet unik utbildning
I mars 2012 startar därför Exportrådet ett internationaliseringsprogram som ska skapa bättre förutsättningar för mer affärer till svenska leverantörer inom fordonsindustrin.

- Sverige är ett framgångsrikt fordonsland. En av grundbultarna till denna framgång är en framstående leverantörsindustri. Vi vet att det finns en stor efterfrågan på dessa leverantörers produkter och tjänster på den globala arenan, vilket är det främsta skälet till att vi startar programmet, säger Patrik Carlsson, exportrådgivare med fokus på fordonsindustrin på Exportrådet i ett pressmeddelande.

Satsningen startar med kickoffkvällar i Göteborg, Jönköping, Helsingborg och Eskilstuna. Under dessa kvällar kommer förutsättningar och modeller för en lyckad internationalisering diskuteras.

Individuell coachning
De företag som väljer att delta i programmet kommer att erbjudas workshops i kombination med individuell coachning av en branschexpert i syfte att ta fram en individuellt anpassad internationaliseringsplan. Den framtagna planen innehåller konkreta aktiviteter för att skapa nya affärsmöjligheter för respektive företag. Förutom tillgång till individuell experthjälp kan utbyte av erfarenheter, marknadsinformation och case-diskussioner utgöra tydliga inslag i programmet.

Kick-off träffen och internationaliseringsprogrammet vänder sig till företag som:

  • pmsätter mer än 10 miljoner kronor, varav minst 20 procent ska komma från fordonsindustrin
  • är ett exporterande företag idag
  • vill exportera/arbeta mer strukturerat med sin internationalisering


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11