23948sdkhjf

Swemodule tar hem stororder och nyanställer

Solmodulstillverkaren i Hillringsberg tar order värd 30 miljoner kronor och nyanställer ett 20- tal personer
För företaget Swemodul året börjat bra, de har tagit hem en stororder med Hälleföretaget Scandtech gällande leverans av solmoduler till Indonesien. Ordern är värd 30 miljoner kronor vilket ger företaget en skjuts och öppnar upp för ett 20- tal nyanställningar för att täcka arbetsbelastningen.

Portabla moduler
– Solmodulerna kommer att slutmonteras i Hällefors för vidare leverens till Indonesien. Det handlar om portabla moduler som ska användas i den indonesiska djungeln och där modulen är en del av ett system. I princip ska modulen kunna transporteras på en cykel och köras ut i djungeln, säger produktionschefen Christer Nilsson till tidningen NWT.

Startskottet
Projektet öppnar upp för nya möjligheter då Swemodul har ett liknande projekt på gång i Botswana som är under förhandling. De nyanställningar som är på gång gäller då företaget ska gå från två skift till fyrskift och behöver således mer personal för att täcka arbetsbelastningen.

– Jag har goda förhoppningar att vi kan få ihop ett bra gäng här. Och vi har extremt mycket på gång. Arbetsbelastningen är hög på ett positivt sätt., avslutar Christer Nilsson till tidningen.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.173