23948sdkhjf

Sandvik gör storförvärv

Sandvik har tecknat avtal om att förvärva DSI Underground, ett markstöds- och bergförstärkningsleverantören för tunnel- och gruvdrift. Bolaget kommer att bli en del av affärsområdet Sandvik Mining and Rock Solutions. Affären är värd drygt nio miljarder kronor.

– Den här affären är ett viktigt steg i vår tillväxtambition. DSI Underground:s expertis inom säkerhet och produktivitet under jord och deras geografiska räckvidd stärker ytterligare vår världsledande marknadsposition inom gruvdrift, säger Stefan Widing, vd och koncernchef för Sandvik.

DSI Underground är närvarande i 70 länder och har 22 produktionsenheter nära sina slutkunder. Produkterbjudandet inkluderar bergbultar, ankare och infästningslösningar.

– Vi tror att vi har ett starkt nytt industrihem i Sandvik med goda tillväxtmöjligheter och starka produkt- och geografiska synergier. Med vår kunskap kan vi lägga till ett värdefullt och kompletterande erbjudande till Sandvik Mining and Rock. Mina kollegor på DSI Underground ser fram emot att bli en del av Sandvik, säger Michael Reich, vd DSI Underground.

DSI Underground har cirka 2 000 anställda. Försäljningen för 2020 förväntas uppgå till 518 miljoner euro (exkluderat de fyra joint ventures som ingår i förvärvet) med en rörelsemarginal som till viss del är utspädande för Sandvik Mining and Rock Solutions marginal. Priset uppgår till cirka 943 miljoner euro, 9,4 miljarder kronor, på en kontant och skuldfri basis. 

Förvärvet förväntas slutföras under mitten av 2021 och förutsätter godkännande av berörda myndigheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094