23948sdkhjf

Stålgrossist tar stort digitalt kliv

Stålgrossisten Damstahl har implementerat ett nytt affärssystem. Man har valt att investera i Microsoft Dynamics 365 som därmed ligger till grund för den fortsatta digitala utvecklingen.

– Efter 30 år i trogen tjänst har vi låtit vårt gamla affärssystem gå i pension. Under fjärde kvartalet 2020 gick vi live med vårt nya system. Det innebär att våra nordiska länder nu har en ny gemensam plattform och är redo för fortsatt digital utveckling och tillväxt, berättar Michael Lund, vd för Damstahl.

Implementering av nya affärssystem tenderar att ofta bli både dyrare och ta längre tid än beräknat, vilket även var fallet för Damstahl. Trots maximalt stöd från ägarsidan och en stark förändringsvilja kostade projektet långt mer än vad som budgeterats och det tog även längre tid. Mycket eftersom så stora och komplexa projekt kräver att det finns tillgång till resurser både internt och extern i en omfattning som man först blir varse under processens gång.

– Men det har varit värt det! För nu befinner vi oss i rätt position – med ett nytt system redo att utveckla affärerna ytterligare, berättar Michael Lund.

I början av 2021 kommer även Damstahls tyska dotterbolag att ha implementerat Microsoft Dynamics 365, vilket ska öppna nya dörrar för rostfritt stål. Kunderna kommer då själva kunna beställa alla varor som ligger på koncernens lager i Ruhr-området.

– I Danmark tar vi redan närmare hälften av alla våra orderlinjer digitalt. För kunden blir det en enorm skillnad när plötsligt hela det tyska utbudet blir tillgängligt och kan läggas i samma inköpskorg, spår Anders Jensen, digital marknadschef på Damstahl A/S.

Och det tar inte slut här. Inom kort kommer bolaget även fortsätta sin digitala resa. Detta som delägare i företaget Slize Digital där specialister arbetar tillsammans med Damstahls digitala team från Sverige, Danmark och Tyskland för att utveckla nästa version av e-handelslösning.

Utan att avslöja för mycket lovar Anders Jensen på Damstahl att kommande lösningar ligger i framkant vad gäller självbetjäning, och den nya webbshoppen väntas starta under första kvartalet 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11