23948sdkhjf

Trelleborg följer utvecklingen

2011 var ett bra år för företaget som både avyttrat och ökat i omsättning
Helåret 2011 var ett bra år för Trelleborg. Derast fokus på kontinuerliga förbättringar fortsatte i högt tempo. Företaget har växt organiskt, förvärvat och avyttrat för bättre ledande positioner i lönsamma segment och för bättre geografisk balans.

Förbättring och ökad orderingång
Försäljningen var god under det fjärde kvartalet 2011, med undantag för segmentet offshore olja/gas inom Trelleborg Engineered Systems, där den var väsentligt lägre än motsvarande period föregående år. De tidigare kommunicerade problemen - produktionsstörningar och längre ledtider - inom segmentet offshore olja/gas har markant påverkat både försäljning och resultat negativt. Produktionsstörningarna är sedan årsskiftet åtgärdade och sammantaget ser företaget inom segmentet en gradvis och tydlig förbättring med ökande orderingång, försäljning och förbättrat resultat.

- År 2012 har börjat bra för Trelleborg men med den osäkerhet som finns på marknaden följer vi utvecklingen noga och har fortsatt beredskap för att hantera en volatil marknad, säger VD och koncernchef Peter Nilsson i ett pressmeddelande.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111