23948sdkhjf

Norska VP Metall förvärvas av svensk koncern

Svenska teknikkoncernen Lagercrantz Group har tecknat avtal om att förvärva det norska bolaget VP Metall.

För att stärka Lagercrantz position inom elförbindning och elinfrastruktur har bolaget nu förvärvat VP Metall. VP Metall arbetar med elförbindningar för primärt högspänningsapplikationer baserade på så kallade detonationspressningar, och bolagets produkter återfinns främst i Norden – men de har även export till andra delar av världen.

– VP Metall kommer komplettera Lagercrantz största verksamhet Elpress och dess produktsortiment, och vi ser fin potential i VP Metalls unika kunnande inom detonationspressningar som grund för en fortsatt internationell expansion, kommenterar Jörgen Wigh, vd och koncernchef för Lagercrantz Group.

VP Metall AS kommer att bli del av divisionen Mechatronics från och med januari 2021.

För oss var det viktigt att hitta en ny ägare som kan hjälpa företaget i framtiden med internationell expansion och samtidigt stärka och fortsätta produktionsverksamheten här i Raufoss. Vi tror att Lagercrantz, med sin industriella expertis och sitt långsiktiga perspektiv är den bästa ägaren att ta företaget till nästa nivå, kommenterar Tormod Bratberg som jobbar med utveckling och försäljning på VP Metall.

VP Metalls årliga omsättning är cirka 40 miljoner norska kronor vilket motsvarar cirka 38 miljoner svenska kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.172