23948sdkhjf

Ytterligare 160 varslas hos metallkoncernen

Tidigare under hösten blev 254 personer i Finland av med sina jobb hos finska metallkoncernen Metso Outotec, och nu lägger bolaget ett ytterligare varsel. Den här gången gäller varslet 160 personer globalt, varav 60 i Finland.

Under första kvartalet 2021 ska Metso Outotec omorganisera sin metallverksamhet vilket kommer innebära ett ytterligare varsel hos bolaget.

Målet är att skapa en operativ modell för verksamhetens kapital och tjänster som passar verksamhetens omfattning.

– Programmet för omstrukturering och vändning syftar till att förbättra Metals konkurrenskraft och ekonomiska resultat samt säkerställa en mer detaljerad hantering av olika företag och resurser. Omstruktureringen gör det möjligt för oss att dimensionera och omfatta vårt erbjudande och resurser på ett mer effektivt sätt, säger Jari Ålgars, vd för affärsområdet Metals på Metso Outotec.

Cirka 1 100 anställda som arbetar med Metals kapital- och serviceföretag runt om i världen kommer att omfattas av omstruktureringsprogrammet, och omstruktureringen förväntas leda till ett varsel på 160 uppsägningar globalt, varav 60 i Finland. Detta ska i sin tur leda till en besparing på 15 miljoner euro, cirka 154 miljoner svenska kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.156