23948sdkhjf

Ny affärsområdeschef hos Ovako

Finska ståljätten Ovakos stållösningar produceras på nio orter i tre olika produktionsflöden. Ett av dem - Imatra, har fått en ny affärsområdeschef.

Han heter Klaus Enwald och har varit anställd på Ovako sedan 2015. 

Innan han kom till företaget har han arbetat som förhandlingschef och i ett flertal roller inom produktion, underhåll och HR.

På Ovako har han först haft rollen som HR-chef för affärsområde Imatra och därefter chef för stål- och valsverket i Imatra. 

- Under mina sex år på Ovako har jag fått vara med om spännande utveckling av affärsområde Imatra, nu ser jag fram emot att fortsätta driva utvecklingen av affärsområdet som är en viktig del inom Ovako Group, berättar Klaus Enwald för Metal Supply.

‒ Jag ser fram emot att välkomna Klaus till Ovakos koncernledning. Klaus har genom åren i sina flera olika roller på Ovako skapat en djup förståelse för verksamheten. Han kommer nu med sin kompetens och erfarenhet från produktion, underhåll och HR att fortsätta driva den fina utveckling som affärsområde Imatra har och säkra en långsiktig hållbar lönsamhet, säger Marcus Hedblom, vd och koncernchef.

Han tar över rollen efter Janne Pirttijoki som har valt att ta sig an nya utmaningar utanför företaget och lämnar den 31 januari 2021.

Klaus Enwald tillträder sin nya roll den 1 januari 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08