23948sdkhjf

Mot högre nivåer hos WP Welding med ny ägare

Sjöson har gått in som ny ägare i WP Welding, ett företag specialiserat på rör-, stål- och apparatmontage. Det tydliga målet är att lyfta bolaget till ännu högre nivåer – och det görs inom ramen för en koncern där alla bolag visat goda siffror trots det utmanande året.

– Jag vill dela vår framtida resa med Sjöson, eftersom jag tror att det kommer att utveckla både företaget och mig, säger John-John Choukair, vd för WP Welding.

Idag utför bolaget, med huvudkontor i Lysekil, rör-, stål- och apparatmontage för industriella kunder, inte minst inom petrokemi och processteknik – en bransch mitt i en utvecklingsfas där fossila bränslen ska bytas ut mot hållbara alternativ. Enligt John-John är taket långtifrån nått, men han menar att Sjöson kan addera de extra kompetenser som krävs för att nå nästa nivå.

WP Welding bedriver en avancerad verksamhet med tung dokumentation och här tror Sjöson att de kan bidra rejält.

– Vi har kompetenser och metoder som moderniserar och förenklar arbetssätt, vilket i sin tur gör att WP Welding än tydligare kan lyfta fram sina unika fördelar – och sådana finns det gott om. Det är ett välskött företag och förhoppningen är att vi nu kan ge John-John Choukair det stöd och utrymme han behöver för att utveckla WP Welding ännu mer, säger Lars Sjöberg, en av Sjösons grundare.

Att WP Welding kommer till en koncern där tillväxt är fullt möjlig, även under ett utmanande år som 2020, är tydligt. I alla fall om man tittar på Sjösjons siffror från året.

– Trots det som varit i år har alla bolag inom Sjöson högre omsättning och vinst än tidigare år. Det är ett tecken på att vi tillsammans har den skärpa som behövs för att möta affärsutmaningar på ett utmärkt sätt. Den förmågan vet vi att även John-John Choukair har. Med vår hjälp har WP Welding alla möjligheter att nå sin fulla potential, säger Hans-Anders Karlsson, medgrundare av Sjöson.

WP Welding omsätter cirka 120 miljoner kronor och har 50 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094