23948sdkhjf

PVI Industries stärker kärnverksamheten – förvärvar HDL

PVI Industries med säte i Västerås har förvärvat Hydroforming Design Light (HDL) som erbjuder formlösningar för plåt och rördetaljer. Med förvärvet ska PVI kunna tillgodose ännu fler av sina kunders behov, både inom bilindustrin och inom andra segment.

Enligt ett nytt avtal förvärvar PVI Industries samtliga av Hydroscands aktier i HDL som har cirka 40 medarbetare och är belägna i Vansbro. HDL kommer hos PVI att ingå i affärsområdet Tube Forming, och kommer här att fortsätta att utveckla sina produktionslösningar samt säkerställa och utveckla befintliga och tillkommande kundrelationer. HDL behärskar både hydroformning, djupdragning och pressning.

– HDL besitter djup kompetens och specialanpassad utrustning för hydroformning som är en metod med klara konkurrensfördelar vid komplexa former baserade på rör. Därför ser vi mycket positivt på att kunna genomföra detta förvärv som gör det möjligt för oss att tillgodose mer av våra kunders behov, både inom bilindustri och i andra kundsegment, säger Anders Thålin, chef för affärsområdet Tube Forming inom PVI Industries.

I och med förvärvet betyder HDL även namn.

– Det finns betydande synergier med övriga bolag inom PVI Industries, särskilt inom affärsområdet Tube Forming. Jag ser fram emot att med vårt team skapa ett långsiktigt konkurrenskraftigt HDL som avser byta namn till PVI Hydroforming AB, säger Per Vannesjö, ägare till PVI Industries.

Frida Norrbom Sams, koncernchef för Hydroscand Group som är tidigare ägare av HDL, tillägger:

– Beslutet att avyttra HDL ger oss möjligheter att ytterligare fokusera på vår kärnverksamhet och vi ser ett stort värde i att HDL får en stark industriell ägare, där HDL kommer att vara en del av deras kärnverksamhet, säger hon.

PVI Industries har sitt säte i Västerås och omsätter drygt 1 000 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.141