23948sdkhjf

Värnamobolag förvärvar Teknikrör och Svetsteknik

Värnamobaserade Proton Group har förvärvat Teknikrör i Kinna och Gunnar Hansson Svetsteknik, två bolag som delar lokaler i Mölndal och står för kompetens inom rörinstallationer.

De två bolagen Teknikrör i Kinna och Gunnar Hansson Svetsteknik ingår nu i den småländska företagsgruppen Protons Groups nya och femte affärsområde Proton Structure. Teknikrör och Svetsteknik har tillsammans kompetens inom rörinstallationer för bland annat processindustri och infrastruktur.

– Det här känns jätteroligt och vi ser verkligen fram emot att få arbeta tillsammans med bolagets organisation för att fortsätta utveckla bolagen. Företagen besitter specialistkompetenser och viktiga certifikat/behörigheter som gör dem till betydelsefulla aktörer i branschen, säger David Gustafsson, koncernchef för Proton Group, till Metal Supply.

Den tidigare ägarkvartetten Jari Pyrrö, Gunnar Hansson, Martin Svensson och Anders Hansson håller med:

– Vi har genom Proton Group fått en stark och långsiktig ägare till våra bolag och det kommer att vara en trygghet för våra medarbetare. Det ger också en god möjlighet för våra bolag att växa, både organiskt och genom förvärv. Befintliga kunder kommer kunna erbjudas ännu större resurser vid olika typer av projekt, samtidigt som vi kommer att ha resurser för att möta ytterligare kunder på både gamla och nya marknader.

David Gustafsson avslutar:

– Proton Group står för ett långsiktigt ägande. Att de tidigare ägarna arbetar kvar i bolagen är dessutom en trygghet för både oss, personal samt kunder, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.156