23948sdkhjf

Permascand får internationell stororder

Akzo Nobel ska göra en investering i Brasilien vilket innebär mycket jobb för underleverantören
En ny fabrik ska upprättas i Brasilien till kostnad av 740 miljoner kronor. Det är företaget Eka Chemicals som kommer driva anläggningen vilket innebär att dotterbolaget Permascand, som ska leverera elektroder och annan utrustning, har fått hem en stororder, enligt Sundsvalls Tidning.

– Ja, vi får en väldigt viktig order, som tryggar jobb och kanske även ger några nyanställningar, säger vd Fredrik Herlitz för Permascand i Ljungaverk.

Högkonjunktur
– Det här kommer att ge jobb för 15 månader framöver för en stor del av personalen. Som mest kommer 20–30 anställda att jobba med projektet, berättar Fredrik Herlitz till tidningen. Permascand har haft en högkonjunktur sen förra året och orderböckerna har varit välfyllda. Det har dock varit lite osäkert om hur andra halvan av 2012 skulle bli. Företaget välkomnar den nya ordern med öppna armar.

– Ja, vi håller på att avsluta en tidigare order till Sydamerika på den elektrokemiska sidan, så det passar väldigt bra. Det gör att vi tryggar sysselsättning framöver. Det kan även bli så att vi behöver förstärka med några personer inom maskinbearbetning och svetsning avslutar Herlitz i artikeln.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109