23948sdkhjf

Outokumpu stänger- 600 varslas

Som en följd av uppköpet av tyska Inoxum lägger Outokumpu ner Långshyttan och Torshälla
Idag blev det klart om Outokumpus uppköp av tyska ThyssenKrupps del Inoxum, det har även varit känt att tyska arbetarna har varit i strejk och fackliga förhandlingar varit igång för att försöka rädda jobben på de tyska anläggningarna. .

Nedläggning
Under dagen idag kom besked om att det är de svenska anläggningarna som också drabbas av nedläggning och i förlängningen cirka 600 jobb. Outokumpu lägger ner ståltillverkningen i Långhyttan och Torshälla vilket verkar vara en följd av lyckade förhandlingar på den tyska sidan, enligt Dagens Arbete.

— Allt tyder på att stålverket i Torneå ska få så hög beläggning som möjligt. I utbyte ger man kallvalsningen till Tyskland. Och svenska facken har inte fått säga någonting. Sånt gör mig förbannad, säger Bjarne Rasmussen, fackklubbens ordförande till Dagens Arbete.

Fackliga förhandlingar pågår inom Outokumpu Stainless om de 600 lagda varsel varav 255 av 855 i Avesta, 95 av 275 anställda i Långshyttan och 85 av 315 i valsverket i Torshälla är redan varslade, enligt TT.

I ett pressmeddelande sent igår, bekräftade Outokumpu att de kommer minska ned sin produktion, bland annat kallvalsningen som idag ger cirka 275 personer arbeten i Långhyttan och antalet anställda i Sverige med början år 2014. Klockan 11 idag kommer de hålla en presskonferens tillsammans med ThyssenKrupp gällande produktionen, skriver Dalarna Tidning.

Artikeln uppdaterad 08:58.


Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.082