23948sdkhjf

Näringsministern till Hanza

Sveriges Näringsminister Annie Lööf besökte i fredags den snabbväxande kontraktstillverkaren HANZA som presenterade ”Landsbygdsmodellen”
I fredags reste Näringsminister Annie Lööf till HANZAs fabrik för elektroniktillverkning i Årjäng. Besöket inleddes med en presentation av HANZA-koncernen, samt en diskussion om tillverkningsindustrins framtid i Sverige.

-Vi uppskattar att Näringsministern tog sig tid för ett personligt besök och ett samtal om de utmaningar svensk industri står inför. Kontraktstillverkning är viktig för Sveriges innovatörer, och det är Sveriges innovatörer avgör vårt framtida välstånd. Därför var det mycket glädjande att höra den goda insikt Näringsministern har om utmaningarna i industrin på grund av globaliseringen, säger Erik Stenfors koncernchef på Hanza i ett pressmeddelande.

Landsbygden
-HANZA AB har tillsammans med Kommunen och Westra Wermlands Sparbank utvecklat en samarbetsform som vi kallar Landsbygdsmodellen. Det var viktigt att få beskriva modellen för Näringsministern, samt visa hur den skapar lönsamma industrijobb på landsbygden, berättar kommunalråd för Årjängs kommun, Katarina Johannesson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081