23948sdkhjf

Rostfritt fyller 100 år

Damstahl firar en global hit, rostfritt stål som under de senaste 100 år blivit en del av vår vardag
Rostfritt stål är en av teknikens stora landvinningar, som de senaste hundra åren utvecklats till att bli en självklar del av vår vardag. Från gaffeln du äter med till avancerade solceller. Damstahl firar under året detta fantastiska material.

– Kan man känna passion för något som är blankt, kallt och hårt? För oss på Damstahl är svaret självklart ja. Som norra Europas största familjeägda grossist för rostfritt stål vill vi förmedla hur
rostfritts unika kvaliteter bidrar till ökad funktionalitet och estetik i många branscher. Dessutom är rostfritt 100 procent återvinningsbart, säger Mikael Sthaalros, koncernchef Damstahl Gruppen i ett pressmeddelande.

"Rostfri kärlek"
I Sverige kommer Damstahl att uppmärksamma att rostfritt fyller 100 år på olika sätt. Bland annat planeras en liten hyllningsbok med arbetsnamnet ”Rostfri kärlek”. Peter Sjödahl, vd för Damstahl i Sverige:

– Vi har valt att specialisera oss på rostfritt för att kunna erbjuda expertkompetens. Vi vet hur rätt val av material kan bidra till ökad livslängd och bättre totalekonomi för våra kunder. Egenskaperna
gör att rostfritt i allt fler sammanhang är det enda tänkbara materialet. Samhällsekonomiskt är rätt materialval av stor betydelse. Korrosion kostar i genomsnitt fem procent av ett lands bruttonationalprodukt, säger Peter Sjödahl, VD för Damstahl AB i Sverige:

Bara de senaste tio åren har den globala årsproduktionen av rostfritt stigit från drygt 19 till över 31 miljoner ton.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109