23948sdkhjf

Oro kring fusion mellan Outokumpu och ThyssenKrupp

Demonstrationer i Tyskland och oro på anläggningarna i Sverige inför framtiden
I dagarna skrev vi om en eventuell fusion mellan Outokumpu och ThyssenKrupp . Idag rapporteras om demonstrationer i Tyskland kring Outokumpus anläggningar, oron är stor om massvarsel i samband med en fusion, skriver Dalarna Tidning.

Oro på hemmaplan
På hemmaplan är man orolig för anläggningarna i Långshyttan, Torshälla och dela av Avesta om sammanslagningen blir verklighet. I Degefors har man gått igenom liknande omstruktureringar och överlevt.

– För oss är det ingen nyhet att det sker struktureringar. Det fanns 21 företag inom stålindustrin i Europa 1976, antalet har krympt hela tiden och är nu nere i fyra företag. Det kommer bli tre. Det här är typiskt då det är lågkonjunktur och det finns en överkapacitet ute i Europa. Något måste helt enkelt ske och då är det en styrka för oss i Outokumpu att ha finska staten som huvudägare, säger Järnbruksklubbens ordförande i Degerfors Bjarne Rasmussen till tidningen.

Det är produktionsdelen av koncernen som är aktuell inom ThyssenKrupp. Sammantaget ser man att de anläggningar som finns i Sverige kan stå sig starka genom att kompensera med produktion som ThyssenKrupp inte har.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078