23948sdkhjf

Trelleborg AB säljer av verksamhet

Trelleborg avyttrar som ytterligare ett led i Trelleborgkoncernens strategi att fokusera på utvalda segment
Trelleborg AB har tecknat avtal om att avyttra en verksamhet som tillverkar högteknologiska gummi-, plast- och skumkomponenter och system till personbilsindustrin. Verksamheten finns huvudsakligen i Frankrike och ingår i affärsområde Trelleborg Automotive. Köpare är Bavaria Industriekapital AG med säte i München, Tyskland.

Den avyttrade verksamheten levererar komponenter till pedalset och stötdämpande lösningar för alla öppningsbara delar i en bil, som bagagelucka, dörrar och motorhuv. Verksamheten levererar även olika sorters komponenter som packningar och formgjutna slangar. Dessa komponenter och lösningar finns i olika polymera material.

– Trelleborg får i och med försäljningen en mer koncentrerad fordonsrelaterad verksamhet som vi vill utveckla vidare. Vi är samtidigt mycket nöjda över att en ny ägare tar över den nu avyttrade verksamheten. Verksamheten har bland annat ett väl utvecklat tekniskt center och har en stark europeisk kundbas, säger Jim Law, affärsområdeschef för Trelleborg Automotive i ett pressmeddelande.

Den avyttrade verksamheten har en årlig försäljning om cirka 550 MSEK och cirka 570 anställda. Affären förväntas slutföras under det första kvartalet 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156