23948sdkhjf

Växer inom industriområdet – förvärvar HP Welding

Installationsbolaget Instalco fortsätter att utvidga sitt verksamhetsområde industri genom att förvärva High Pressure Welding Sweden AB. Bolaget med säte i Sundsvall är specialiserade på tyngre industriinstallationer.

Instalco har förvärvat HP Welding som utför installationer av processutrustning för industrin samt konstruktion, tillverkning och svetsning och montage av stålkonstruktioner, pannor och rörledningar. För verksamhetsåret 2018/2019 uppgick bolagets omsättning till cirka 90 miljoner.

– Förvärvet av HP Welding är ett första steg mot att bli multidisciplinära i Sundsvall och längs den delen av Norrlandskusten. Breddningen av vårt industriområde är också ett viktigt strategiskt steg där HP Welding blir en viktig del inom Instalco, säger Johan Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Norr.

HP Welding grundades 2004 och har 20 anställda. De största kunderna är Boliden, SCA, Mondi och Valmet. HP Welding utför tjänster med fokus längs Norrlandskusten men också genom underentreprenörer över hela Europa.

– Att ingå i en stor koncern som Instalco blir ett lyft för oss och en möjlighet att utveckla vår verksamhet. Jag ser också fram emot att vara med och utvidga industriområdet inom Instalco, säger Jerker Sjöström, vd på HP Welding.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i High Pressure Welding Sweden AB med tillträde 25 november.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.346