23948sdkhjf

Expanderingen gör industriskolan störst i landet

Veldi Kompetens har skrivit avtal med VUX i Malmö för att kunna erbjuda ytterligare 300 elever industriutbildning inom CNC och svetsning. Med den nya expanderingen blir Veldi landets största inudstriskola.

Veldi Kompetens som erbjuder utbildningar, bemanning samt stöd och matchning, har skrivit avtal med VUX för att expandera sin verksamhet ytterligare i Malmö. Avtalet gäller industriutbildningar med två inriktningar – svet och CNC.

Veldi har sedan tidigare avtal med Arbetsförmedlingen i Skåne där Veldi redan idag utbildar cirka 90 personer, och med det nya avtalet från VUX kan Veldi erbjuda ytterligare 300 personer en plats på industriskolan i Malmö.

– Avtalet med VUX i Malmö innebär att vi nu kan förse hela Skåne med duktiga CNC-operatörer och kompetenta IW-svetsare. Med ca 200-400 industrielever blir vi den största industriskolan i landet när den är fullt utbyggd, säger Roger Psajd, vd på Veldi Kompetens.

De nya utbildningarna kommer att hållas under samma tak där Veldi har verksamhet idag.

– Idag har vi halva lokalen men ämnar att ta mer lokalyta, så det kommer bli en rätt stor anläggning, berättar Roger för Metal Supply.

Roger berättar vidare att det med utbildningarna även kommer att komma en jobbgaranti då Veldi även startar bemannning och stöd och matchning.

– Vår målsättning är att alla ska få jobb, och eftersom vi nu både kan erbjuda bemmaning och stöd och matchning siktar vi på att 100 procent av eleverna ska få jobb. Det är inget 100-procentigt löfte men vi kommer inte känna oss nöjda förrän alla har fått en anställning, säger Roger.

De nya utbildningarna via VUX är på ett och ett halvt år, och målet med Veldis expansion är att lyfta industrin och bidra med ny, välutbildad och kompetent arbetskraft.

– Vi tackar våra uppdragsgivare i Skåne för att vi på så kort tid fått detta förtroende och vi ska på vårt småländska, ihärdiga sätt visa att vi har något nytt att komma med som inte funnits tidigare, avslutar Roger.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078