23948sdkhjf

Hallströms investerar i panelbockning

Nu tar Hallströms nästa steg i sin produktion, och i bolagets fabrik i Nälden i hjärtat av Jämtland börjar en ny panelbockningsmaskin att köras under eftermiddagen.

När Hallströms grundades 1914 av den unge plåtslagaren Carl Theodor Hallström var startkapitalet 15 kronor och en verktygslåda. Tre generationer senare har plåtslageriet utvecklats till en tekniskt avancerad industri och nu tar Hallströms nästa steg in i världen av panelbockning.

– Vi har lite nya produkter som motiverat oss till att införskaffa en sådan här maskin. Har man inte den här typen av maskin är det ingen idé att göra den här typen av produkter, berättar John Jonsson, projektledare på Hallströms, för Metal Supply.

Hallströms inriktning är produkter i tunnplåt för industriventilation och komfort, och de nya produkterna som John pratar om är ljuddämpare för ventilation.

– Vi jobbar väldigt mycket med nya serier av ljuddämpare för ventilation och det är framförallt ljuddämparnas sidor som kommer att produceras i maskinen, säger John.

Förutom ljuddämparnas sidor kommer även tak till skorstenar att produceras i maskinen.

Den nya panelbockningsmaskinen kommer från Salvagnini och är av modellen P1. Valet av maskin fattades efter en omfattande studie och testbockning hos Salvagnini Scandinavia i Värnamo.

Här kom vi gemensamt fram till att P1:an är det bästa alternativet för Hallströms produktion i Nälden. Merparten av detaljerna är under 1 250 mm i tunt material och då visade studien och testbockningen att P1:an är den rätta maskinen, skriver Salvagnini.

Salvagninis P1 är utrustad med ABA, CLA-verktyg, MAC 2.0 och ett robotinterface som möjliggör en vidare utbyggnad till en fullt robotiserad produktionscell. Maskinen är lite av en ”plugandplay”-maskin vilket gjort att installationen gått snabbt, och med två montörer på plats är maskinen nu redo att börja köras.

– Tanken är att börja köra med den i eftermiddag, berättar John.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125