23948sdkhjf

Ny skärande tekniker: Från Sandvik Coromant till Edströms

Ronny Windell blir ny skärande tekniker hos Edströms Verktyg. Närmast kommer Ronny från Sandvik Coromant, och hos Edströms kommer Ronny bland annat att fokusera på digitalisering och programmering, samt bistå med nya perspektiv.

– Det händer mycket inom branschen för skärande bearbetning och vi vill visa att vi gör allt vi kan för att våra kunder ska känna sig trygga i den här utvecklingen, säger Viktor Wessbo, vd för Edströms Verktyg AB.

Ronny Windell som nyligen tillträtt tjänsten som skärande tekniker hos Edströms Verktyg kommer närmast från Sandvik Coromant där han arbetat som teknisk säljare.

– Jag har jobbat med teknisk försäljning i 14 år och har dessförinnan lång erfarenhet av prototyptillverkning inom svarvning hos Uppåkra Mekaniska. Totalt sett har jag jobbat med skärande bearbetning i mer än 25 år, säger Ronny Windell.

I sin nya roll kommer Ronny att bistå både säljare och kunder med sin tekniska kompetens i en utveckling som rör sig allt tydligare mot digitalisering och programmering.

– Jag kan ge teknisk support och hjälpa till att hitta tekniska lösningar på hur man bearbetar detaljen på bästa sätt. När man kommer in utifrån kan man bistå med nya perspektiv och se saker med andra ögon, och jag hoppas att man ska se mig som ett bollplank, säger Ronny.

Edströms Verktyg vill förenkla för industri- och byggföretag genom att erbjuda ett komplett utbud av verktyg, skydd och utrustning. Man jobbar bland annat med ToolBar, Edströms egen lösning för reducerad lagerhållning och automatisering av flödesartiklar och skär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.062