23948sdkhjf

Tranåsföretag investerar i framtiden

Tranås Industrikablage har igen som en av de första i norra Europa investerat i ytterligare en Zeta
I många ”ordlistor” har ordet prishöjningar försvunnit och i stället säger man ”sök på” rationalisering. Ibland får man bara gilla läget och Tranås Industrikablage AB gillar läget och har investerat i ytterligare en Zeta 633 från Komax.

Maskinen producerar i sekvens, dvs du kan få en ”bunt/knippe”med kablar istället för partier på 100, kanske 200 av varje kabel. Företaget menar att detta bland annat sparar produktionstid samtidigt som de kan fortsätta att lämna bra priser.

-Vårt mål är att investera i standardmaskiner för så automatiserad/kostnadseffektiv tillverkning som möjligt. Vår kapacitet idag med skiftgång i maskinhallen är ca. 80 miljoner kablar/år men det är inte det huvudsakliga, utan det är de 15-20 miljoner vi producerar så automatiserat som det går inkl. märkning, buntning, blockning, seals etc. och därmed är konkurrenskraftiga i ”rätt” jämförelse med produktion i resten av världen, säger Börje Fransson.

-Vår breda kundbas har också som följd ett innehav av över 200 verktyg (d.v.s körning av 200 olika kabeskotyper) vilket hjälper till att kunna lämna prisvärda lösningar.

Zeta nummer två
Tranås Industrikablages andra 633 sitter i kombination med en Komax 655 där de också blockar kablarna. När företaget investerade i denna maskin var de ett av de första i norra Europa som investerade i denna slags – den är unik precis som deras senaste investering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.144