23948sdkhjf

Sprickskadade bron - malmtransporterna påverkas inte

Bron över Torne älv i Autio i Pajala kommun, väg 99 har stängts av. Mätningsutrustningen som Trafikverket installerat har nämligen indikerat att sprickor i bron har uppstått.

- Säkerheten går alltid först och därför har vi fattat ett beslut att stänga bron över älven i Autio. Vi kontrollerar kontinuerligt våra broar och vägar och en sprickbildning som denna tar vi på största allvar, säger Torbjörn Lennelöv, chef vägunderhåll på Trafikverket.

- Just nu kan vi inte säga exakt hur allvarliga sprickorna är, men säkerheten går först. Vi vill inte ta några risker. Det är nu viktigt att man respekterar avspärrningarna och att man inte korsar bron vare sig med fordon eller som fotgängare, säger Torbjörn Lennelöv.

Trafiken leds om via väg 983, över bron inne i centrala Pajala och sedan ut på väg 99.

För gruvbolaget Kaunis Iron innebär det att bolagets malmtransporter också leds om via bron i Pajala.

Till en början fick de anpassa sig efter den nya vägsträckan och köra 64 ton istället för 90 ton. Men nu är det full last som gäller igen.

- Vi gick ner tillfälligt till 64 ton onsdag till fredag förra veckan. I fredags fick vi dock dispens att köra 90 ton även på den utökade vägsträckningen. Vi bedömer att vi kommer upp i produktion inom kort, berättar Lars Wallgren som är logisitkchef på Kaunis Iron för Metal supply.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11