23948sdkhjf

Tusentals svensktillverkade redskap från Norje till Norge

Efter tre års mer eller mindre frånvaro från den norska marknaden är Sölvesborgsbaserade Norje Smidesfabrik tillbaka på allvar i Norge. I ett samarbete med Vreten Norge kommer bolaget att leverera tusentals nya svensktillverkade kvalitetsredskap till norska användare.

– Det känns mycket bra att vara tillbaka på den norska marknaden, framförallt eftersom vi har helt rätt samarbetspartner som sedan tidigare har stort fokus på kvalitet och lantbruk där vi tidigare haft en bra närvaro, berättar Martin Lindberg, försäljningschef på Norje för Metal Supply.

Som Martin nämner är det Norjes lantbrukssortiment som ska levereras till det norska bolaget, och Vreten Norge blir även exklusiva importörer sortimentet.

Vi har andra samarbetspartners på den Norska marknaden med återkommande affärer, men till vårt lantbrukssortiment har vi saknat en generalimportör, säger Martin.

Samarbetet med Vreten Norge är ett längre samarbete som sträcker sig flera år framåt i tiden, och för första året är affären värd cirka 1 miljon svenska kronor.

Enligt Svenn Anstensrud, vd på Vreten Norge, var valet att jobba med Norje enkelt:

– När vi lärde oss att Norje utvecklat och tillverkar sina redskap i höghållfast stål S650 för att hålla nere vikten och spara bränsle för användarna, förstod vi att Norje verkligen tänkt till både för miljön och användaren, säger han.

Svenn menar även att Norjes miljötänk där Norje de senaste åren bland annat har minskat sina koldioxidutsläpp med över 200 ton genom att investera i modern uppvärmning, värmeåtervinning, LED-belysning och numera endast el-truckar, var ytterligare ett argument för att välja Norjes redskap.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078