23948sdkhjf

Bättre resultat än väntat för HydraSpecma

HydraSpecma upplever ett bättre tredje kvartal än förväntat och höjer samtidigt förväntningarna på årets omsättning och resultat.

Trots vikande efterfrågan i flera kundsegment till följd av corona uppnår HydraSpecma en omsättning på 473 miljoner DKK (cirka 650 miljoner svenska kronor) under kvartal tre. Det motsvarar en minskning med 4 procent jämfört med samma period förra året, vilket enligt bolaget anses vara tillfredsställande med den nuvarande globala situationen i åtanke.

Hos HydraSpecma arbetas det bland annat med att optimera den interna logistiken, vilket bland annat bidragit till ett lyft av bolagets rörelseresultat till 35 miljoner DKK (cirka 48 miljoner svenska kronor), jämfört med 33 miljoner DKK (cirka 45 miljoner svenska kronor) för samma period 2019. Detta trots den lägre verksamhetsnivån.

Förutom HydraSpecmas nya anläggning i Sverige som vår systerkanal Verkstäderna tidigare rapporterat om har uppförandet av ett nytt HydraSpecma TechCenter i Ishøj, Danmark, precis påbörjats, och hos HydraSpecma förväntas det att verksamhetsnivån hos bolaget kommer komma upp till samma nivå som före coronapandemin inom det närmaste halvåret.

På grund av den ökande efterfrågan från kunderna inom Commercial Vehicles och den senaste positiva verksamhetsutvecklingen, höjer HydraSpecma förväntningarna för 2020 både när det gäller omsättning och rörelseresultat. Förväntningarna ges dock med förbehåll för den fortsatta utvecklingen av coronapandemin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.785