23948sdkhjf

Tillverkare i Jönköping varslar 40

I onsdags inledde ITAB i Jönköping fackliga föhandlingar för ett varsel på 40 personer. Varslet är en del av koncernens omstruktureringar.

ITAB i Jönköping som tillverkar kassadiskar, självutcheckningssystem och entrésystem för dagligvaruhandeln, har nu lagt ett varsel på 40 personer.

– Koncernen i stort gör ett flertal omstruktureringar för att bli mer effektiva och framtidssäkra, vilket Jönköpingsbolaget är en del av, berättar bolagets vd Andréas Elgaard för Metal Supply.

Andréas vill även understryka att det skett missförstånd där coronapandemin pekats ut som anledning till varslet, vilket inte stämmer.

– Varslet är inte alls kopplat till pandemin. Det är kopplat till en effektivisering och översyn av verksamheten där vi har för mycket kapacitet. Dagligvaruhandeln har förändrats i Europa, och vi anpassar verksamheten för att bättre svara mot detta, säger han och fortsätter:

– Visst har vi problem med pandemin och lönsamhetsproblematik också, men det har vi mer på koncernnivå och inte i det här aktuella bolaget.

Varslet berör 35 kollektivanställda och fem tjänstemän av Jönköpingbolagets 125 anställda. Totalt har koncernen cirka 3 000 anställda.

– Vi gör det här för att vi ser att det är nödvändigt, men samtidigt är det ju såklart tråkigt att behöva fatta beslut som leder till att medarbetare eventuellt behöver lämna oss, avslutar Andréas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078