23948sdkhjf

Larsson & Kjellberg får ny vd

Sedan 1 november är Mattias Skeppstedt ny vd för legotillverkaren Larsson & Kjellberg. Med sin breda internationella erfarenhet ska nya vd:n bland annat leda plåt- svets- och maskinverkstaden mot en breddning av bolagets geografiska marknad.

Mattias Skeppstedt, ny vd för Larsson & Kjellberg, har en bred internationell erfarenhet inom processindustri och tillverkande industri. Han har haft ledande befattningar både inom produktion, marknad och försäljning samt företagsledning. Mattias Skeppstedt är 45 år, boende i Nyköping kommun och har en examen inom företagsekonomi.

– Det känns mycket bra att ha fått möjlighet att leda denna pigga 140-åring med dess kompetenta organisation vidare in i framtiden. Larsson & Kjellberg besitter en oerhörd potential gällande komplexa, stora och tunga projekt inom svets/smide, bearbetning samt lackering för den nordiska marknaden, berättar Mattias när vi ringer upp honom.

Vad kommer ditt fokus att ligga på i din nya roll?

– Mitt primära fokus är försäljning och tillväxt genom en breddning av Larsson och Kjellbergs geografiska marknad, samt vidareutveckling av företagets erbjudanden och segmentering. Vidare så är det väldigt viktigt för mig att vi arbetar löpande med kompetens- och kulturfrågor för att ständigt förbättra oss som arbetsgivare och fortsätta attrahera och behålla duktiga medarbetare.

Vilka erfarenheter kommer du ta med dig från dina tidigare jobb?

– Att förbereda sig för det värsta men jobba för det bästa är en bra tumregel som är generell och följer med till Larsson & Kjellberg.

Mattias tar över efter bolagets tidigare vd Lars Erlandsson, som istället kommer övergå till en mer övergripande roll i koncernen för att arbeta med långsiktiga utvecklingsprojekt för koncernens olika bolag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079