23948sdkhjf

Troax förvärvar polskt

Troax AB, som ingår i Troax-koncernen, har ingått ett avtal om förvärv av alla utestående aktier i det polska företaget Natom Logistic.

Troax, leverantör av stålbaserade lager- och industriväggar, maskinskydd och förrådslösningar för inomhusanvändning, har förvärvat polska bolaget Natom. Natom tillverkar lagerutrustning på den europeiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Chocicza, Polen, med en ytterliggare verksamhet i Koscian, Polen.

– Jag är glad att kunna meddela att Natom blir en del Troax-gruppen. Under många möten det senaste året har vi lärt känna företaget väl. Vi tycker om Natoms lösningsorienterade och entreprenörsinriktade sätt att skapa kundvärde, säger Thomas Widstrand, vd och koncernchef för Troax.

Tomasz Świątek, tidigare ägare av Natom, kommer att fortsätta som vd för bolaget.

– Genom att ingå i Troax kommer vi att kunna fortsätta förbättra vårt erbjudande, växa vår verksamhet och stärka vårt team på samma sätt som vi gjort under de senaste tio åren. Verksamheten kommer att fortsätta bedrivas som tidigare, men nu som en del av en global organisation, säger Tomasz.

Förvärvet kommer att finansieras med Troax befintliga likvida medel, och Natom förväntas bidra positivt till Troax vinst per aktie från och med fjärde kvartalet 2020.

Natom Logistic grundades 2006 och idag har Natom 180 anställda och omsätter cirka 20 miljoner euro.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109