23948sdkhjf

De startar nytt bolag inom skärande bearbetning

Verktygssliparna i Alvesta tillsammans med Samuel Gallneby och Joakim Johansson har bildat nystartade Cutting Solutions. Ett gemensamt bolag som erbjuder en helhetslösning för företag verksamma inom skärande bearbetning.

– Vi satsar på att bli en av Sveriges starkaste aktörer, berättar Kent Martinsson, ägare av Verktygssliparna och delägare i nybildade Cutting Solutions.

I 20 års tid har Samuel Gallneby och Joakim Johansson servat lokala företag i Småland med effektiva produktionslösningar och standardverktyg från Sandvik Coromant. Samtidigt på sitt håll har Verktygssliparna i Alvesta fokuserat på precisionsslipning och tillverkning av specialverktyg för skärande bearbetning, och nu har Samuel, Joakim och Verktygssliparna i Alvesta slått ihop sig och startat nya bolget Cutting Solutions.

Varför bildade ni Cutting Solutions?

– Framtidens produktion och kundernas behov har skapat efterfrågan av en aktör som har möjligheten att både kundanpassa och standardisera verktyg och processer. Detta tillsammans med efterfrågan av djup kompetens ledde fram till bildandet av Cutting Solutions, berättar Samuel Gallneby, delägare.

Cutting Solutions vilar på två ben som tar sitt avstamp i företagsnamnet. Cutting-delen erbjuder hårdvaran där det erbjuds kundanpassade verktyg från produktionen i Alvesta, samtidigt som bolaget är en av de få certifierade återförsäljarna till Coromants. Solutions-delen står för en mängd olika lösningar i form av logistik, utbildningar och lagerlösningar.

– Genom vår kunskap och vår långa erfarenhet är Cutting Solutions en pålitlig partner för företag verksamma inom skärande bearbetning. Det spelar egentligen ingen roll om det handlar om standardverktyg eller ett specialtillverkat. Cutting Solutions erbjuder en helhet som rymmer båda och vi finns med på hela resan från ritning till färdig produkt, förklarar Kent.

För att underlätta för sina kunder startar Cutting Solutions även en webbutik där både egenproducerade specialverktyg och Sandvik Coromants sortiment kommer att finnas tillgängligt.

– Vi är en engagerad partner i allt som rör skärande bearbetning. Det är både vårt kunskapsområde och vår passion. Därför paketerar vi hårdvaran med betydelsefull mjukvara. Exempel på det kan vara olika utbildningspaket inom skärande bearbetning men också teknikstöd, där vi finns på plats fysiskt för att hjälpa kunderna. För oss är det viktigt att inte bara sälja verktyg, vi vill hjälpa kunden att optimera sin produktion, säger Joakim Johansson, tekniker på Cutting Solutions.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078