23948sdkhjf

Experimentet – en dokumentär om ägaren till Monitor Industriutveckling

Grundaren och ägare till Monitor Industriutveckling AB, Åke Persson, porträtteras i en timslång dokumentär i SVT2, torsdag den 12 januari, kl 20.00 - ett annorlunda ledarskap.
Åke Persson är grundare och ägare till det framgångsrika programvaruföretaget Monitor Industriutveckling AB i Hudiksvall. Företaget utvecklar och säljer affärssystemet MONITOR, optimerat för små och medelstora tillverkande företag. Åke startade företaget för drygt 30 år sedan och hans affärsidé om att sälja ett moduluppbyggt affärssystem har visat sig vara mycket lyckosamt. I dag omsätter företaget ca 180 miljoner kr och har 100 anställda.

Flera hundra tusen kr extra per år
Åke Persson är en mycket framgångsrik företagsledare, även om hans ledarskap ibland kan ses som lite annorlunda. För att öka motivationen bland personalen tog nämligen Åke ett beslut i oktober 2009 om att alla anställda under de närmaste åtta åren skall få vara med och dela på vinstökningen i bolaget. Något som kommer att ge varje anställd flera hundra tusen kr extra per år - utöver lönen. Men för att få del av vinstökningen måste de anställda betygsätta varandra. Det är något som SVT kommer att uppmärksamma i dokumentären Experimentet som visas på SVT2 torsdag 12 januari kl 20.00.

Filmen
Filmen följer Åke Persson och hans bror Morgan Persson (VD för bolaget) fram till betygsättningsdagen på företaget. Vi möter anställdas reaktioner men även andra företagsledare som förundras över hur det ska gå för Åke och hans nya idé med betygsättningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063