23948sdkhjf

SKF stänger fabrik

SKF tillkännager idag en omstrukturering av olika tillverknings-, affärs- och administrativa funktioner i Frankrike. Detta innebär att tillverkningen av svängkranslager föreslås flyttas från Avallon till St-Cyr-sur-Loire, vilket skulle innebära att fabriken i Avallon stängs.

Anledningen till flytten av SKF:s produktion från Avallon i norra Frankrike till St-Cyr i Frankrikes centrala delar, är att flytten ska bidrar till ett mer konkurrenskraftigt och flexibelt erbjudande till bolagets kunder. Det ska även möjliggöra synergier från det befintliga service- och logistikcentret i Saint-Cyr.

– Vi har tillkännagivit ett antal fabrikskonsolideringar under året. Detta är svåra beslut att ta, men de är nödvändiga för att säkerställa att vi kan möta våra kunders krav när det gäller konkurrenskraft, flexibilitet och kvalitet. Vi kommer stötta våra anställda för att säkerställa en smidig övergång för dem till utbildningsprogram och nya anställningsmöjligheter, säger Kent Viitanen, president för Bearing Operations.

Avallon-anläggningen har för närvarande 140 anställda och verksamheten förväntas stängas ner under slutet av 2022. Omstruktureringen av tillverknings-, affärs- och administrativa funktioner i Frankrike förväntas påverka cirka 110 anställda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.172