23948sdkhjf

Sandvik Materials Technology i nytt partnerskap

Sandvik Materials Technology (SMT), tillverkare av avancerade rostfria stål och speciallegeringar, har ingått partnerskap med metallforskningsinstitutet Swerim.

Det nya partnerskapet mellan SMT och Swerim syftar till ett långsiktigt samarbete där SMT får ta del av Swerims spetskompetens inom materialegenskaper, avancerad strukturanalys, provning och modellering - samtidigt som Swerim ges möjlighet att ytterligare bygga kompetens inom dessa områden.

– Vi har en lång tradition av samverkan med Swerim och ser partnerskapet som en möjlighet att fördjupa samarbetet inom områden som är viktiga för oss. Forskning och innovation är centralt inom SMT och vi ser fram emot ett långsiktigt och givande samarbete, säger Tom Eriksson, vice president för strategisk forskning vid SMT.

Sten Wessman som är forskningsledare inom rostfria stål vid Swerim tillägger:

– Vi är glada över att ha fått det här förtroendet och ser fram emot ett ännu närmare samarbete med SMT.

Metallforskningsinstitutet Swerim bedriver industrinära forskning och utveckling kring metaller och deras väg från råmaterial till färdig produkt. Institutet vill stärka industrins konkurrenskraft genom ökad produktkvalitet, högre resurseffektivitet och mer hållbara tillverkningsprocesser. Institutet har 190 medarbetare på två orter i Sverige – Luleå och Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064