23948sdkhjf

Verktygsföretag riskerar konkurs

Verktygsföretaget IKV Tools riskerar nu att gå i konkurs efter att ha påverkats hårt av coronan. Bolaget hoppas däremot på en rekonstruktion tillsammans med en investerare.

I Forsheda i Värnamo kommun ligger verktygsföretaget IKV Tools som är en komplett leverantör av verktyg och konstruktionstjänster inom verkstadsindustrin. På grund av coronapandemins negativa effekter riskerar dock bolaget att gå i konkurs och just nu drivs bolaget av en konkursförvaltare. Det rapporterar Värnamo Nyheter.

– Vi gjorde extrema satsningar för att nå nya marknader förra året och 2020 startade riktigt bra. Sedan kom covid-19 som påverkade alla. Affärerna rullade på fram till semestern, men sedan kom inga nya förrän i september, säger företagets vd och delägare Jörgen Johansson till tidningen.

Under tiden konkursförvaltaren driver bolaget jobbar företagets 20 anställda vidare. Förhandlingar med potentiella investerare har inletts och målet är att lyckas med en rekonstruktion.

Målet är givetvis att komma i gång igen. Vi siktar på en rekonstruktion tillsammans med en investerare, säger Jörgen till Värnamo Nyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094