23948sdkhjf

Ölands Vattenskärning installerar jättemaskin

Ölands Vattenskärning har sedan 1994 specialiserat sig inom vattenskärning, och nu har bolaget installerat sin största maskin hittills.

När Ölands Vattenskärning började se ett ökat behov av en maskin med större skäryta och möjlighet till 5-axlig skärning, bestämde företaget sig för att investera i en ny maskin som skulle komplettera den befintliga anläggningen. Maskinparken var då utrustad med fyra olika vattenskärningsmaskiner från Water Jet Sweden.

Samtidigt, på andra sidan Kalmarsund, planerade företaget TBS Yard att avveckla sin verksamhet. TBS Yard hade sedan 2013 nischat in sig på tillverkning av sandwichkonstruktioner till fartygsindustrin och för det ändamålet investerat i en stor maskin från Water Jet Sweden – en kraftfull Grand-maskin på 4 x 15 meter med dubbla skärhuvuden varav ett 5-axligt Beveljet 60.

Då maskinen hade servats regelbundet var den fortfarande i gott skick med bibehållen prestanda, och flera företag var intresserade av att ta över den stora maskinen. I slutändan blev det Ölands Vattenskärning som drog det längsta strået och fick därmed erbjudandet att köpa maskinen.

– Vi har inte köpt någon begagnad maskin tidigare, men det var ett bra tillfälle med en unik maskin i nyskick till ett bra pris, säger Ölands Vattenskärnings vd Martin Wreinert till Metal Supply.

Nu har maskinen varit driftsatt hos Ölands Vattenskärning sedan juni.

– Den nya maskinen har öppnat nya möjligheter för oss med Beveljetskärning, vilket vi inte hade innan. Även storleken öppnar för en del större jobb som vi inte fixat innan, fortsätter Martin.

  För flytten av maskinen anlitades Water Jet Swedens serviceteam som utförde en nyckelfärdig leverans. Det innebär att maskinen ses över och rengörs, packas ihop och transporteras, samt installeras med funktionskontroll. Detta för att säkerställa att allt fungerar som det ska när maskinen väl är på plats. Hos Ölands Vattenskärning genomfördes även en kompletterande operatörsutbildning för maskinen.

  – Flytten av en stor maskin blir extra komplex med lastning, lossning och bredlast. Det är vanligt att kunder vänder sig till oss för den här typen av uppdrag, just för att vi gör hela paketet och säkerställer att allt fungerar, berättar Ronny Martinsson, chef för kundservice på Water Jet Sweden.

  Kommentera en artikel

  Nyhetsbrev

  Tipsa en kollega

  0.059