23948sdkhjf

Holländska svetsbolaget etablerar sig i Sverige

Holländska Valk Welding som utvecklar och bygger nyckelfärdiga svetsrobotceller, fortsätter sin expansion i Europa och öppnar nytt kontor med demonstrations- och testcenter för svetsrobotsystem i Lidköping.

– Marknadspotentialen och de senaste årens försäljningsutveckling har gjort att vi nu etablerar lokal närvaro i Sverige, säger Remco H Valk, ägare av familjeföretaget Valk Welding.

Svenskarna har redan tidigare tagit del av Valk Weldings produkter tack vare danskarna, men nu vill företaget komma ännu närmare sina svenska kunder.

– Medarbetarna i Danmark har gjort ett bra jobb med försäljning och utveckling på den svenska marknaden, men nu behöver vi ta steget att finnas här med egna tekniker för att skapa närhet och göra det enklare för våra kunder, fortsätter Remco.

Den nya anläggningen i Lidköping etablerades för två veckor sedan, och vid anläggningen har svetsrobotsystem för demonstration, utbildning och tester installerats. Systemet kan hantera objekt upp till 2,5 meter och 500 kilo.

Hur har det gått hittills?

Vi har redan klarat av ett par uppdrag ute i fält. Det har visat sig bli en klockren timing i och med att det tidigare fick skickas personal från Holland eller Danmark för service och support. Det är ju något komplicerat i och med aktuella restriktioner om resor och besök, berättar Peder Edholm, vd på Valk Welding SE, för Metal Supply.

Alla ingående delar i en Valk Welding installation kommer från en källa, där allt fokus ligger på svetsningen. Bland annat utvecklas och tillverkas egna pistoler och slangpaket, där leveranstid, livslängd och kostnad är viktiga parametrar.

– Vår nya organisation ska ge snabbare och enklare vägar till service och support, och utveckla vår “Strong Connection” än mer med lokal närvaro. Våra tekniker har erfarenhet av andra fabrikat inom robotsvetsning, och har specialtränats inom programmering och service för att så snabbt som möjligt kunna komma igång och bli en tillgång ute hos våra kunder, säger Peder.

Har Valk Welding några planer på att starta ytterligare verksamhet i Sverige?

– Inte just nu. Basen är kontoret i Lidköping men en anställd utgår från Göteborg. Tillväxten får visa vad som behövs, säger Peder.

Med över 3 500 installerade enheter levererar Valk Welding till svetsande industrier inom generell metallindustri, truckindustri, lastbil och lantbruk. Företaget har runt 180 anställda och huvudkontor i Alblasserdam utanför Rotterdam i Holland. Det finns sju försäljningskontor i Europa och tillverkning och montage av kompletta svetsceller utförs i Holland och Tjeckien.


Robotsvetscell från Valk Welding.
Foto: Valk Welding B.V

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.814