23948sdkhjf

Sandvik-chef hyllas för sitt bidrag i tillverkningsindustrin

Nadine Crauwels, vd för Sandvik Machining Solutions, hyllas nu för sitt inflytande inom tillverkningsindustrin genom att väljas in i WiM:s (Women in Manufacturings) Hall of Fame.

Nadine Crauwels är en av 15 kvinnor som valts in i WiM:s Hall of Fame som hedrar kvinnor som har haft stort inflytande inom tillverkningsindustrin.

Hämtad från Belgien var Nadine den första kvinnliga och första icke-svensken som utsågs som vd för Sandvik Coromant. Under sin roll som vd övervakade Nadine många landmärkeutvecklingar för Sandvik, bland annat World Economic Forums erkännande av Sandvik Coromants anläggning i Gimo som en "Manufacturing Lighthouse". Sajten berömdes som världsledande när det gäller antagandet av den senaste tekniken som leder den fjärde industriella revolutionen. Bara 54 tillverkningsanläggningar i världen delar denna titel.

I oktober 2020 började Nadine en ny roll som vd för det nya området Sandvik Machining Solutions, som består av de nuvarande divisionerna Sandvik Coromant, Seco Tools, Walter, Dormer Pramet och Wolfram.

– Under det senaste decenniet har det globala samfundet gjort stora ansträngningar för att inspirera och uppmuntra mångfald, ändå fortsätter kvinnor och flickor att uteslutas från att delta fullt. Även om Hall of Fame är en ära för mig själv och mina kolleger, fungerar det också som ett viktigt erkännande av de bidrag kvinnor har gjort till tillverkningsindustrin. Genom att lyfta fram våra framgångar hoppas jag att vi kan bana väg för en bransch som främjar alla ingenjörers talanger, säger Nadine.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11