23948sdkhjf

Stor ökning i Kinas efterfrågan på avancerade metaller

Enligt branschanalytikern Fitch Solutions kan Kinas satsning på en ny och mer högteknologisk infrastruktur komma att öka Kinas efterfrågan på avancerade metaller stort. Satsningen har dessutom accelererats som en följd av coronapandemin.

Det rapporterar mining.com.

Som ett led i Kinas långsiktiga plan att bli världsledande inom innovativa och högteknologiska industrier, samt att satsa mer på inhemsk konsumtion, har Kina bland annat valt att satsa stort på ny och högteknologisk infrastruktur. På grund av ökade spänningar mellan Kina och USA, samt den lägre ekonomiska aktiviteten, har infrastrukturssatsningarna dessutom accelererat under 2020.

I Fitch Solutions senaste rapport spår branschanalytikern att den ökade satsningen på Kinas infrastruktur kan komma att leda till en ökad efterfrågan och produktion av avancerade metaller. Detta eftersom infrastruktursprojekt med 5G-nätverk, höghastighetståg och allt som tillkommer till dessa kräver en stor mängd lätta och mer avancerade metaller.

Enligt Fitch beräkningar kan infrastrukturprojektet leda till en efterfrågan på 32 miljoner ton specialstål och en miljon ton avancerat aluminium under 2020, en siffra som även spås öka under 2021 och 2022.

Andra siffror som mining.com rapporterar kommer från International Copper Association (ICA) som spår att Kinas kopparförbrukning kommer öka med 232 kt per år, vilket till stor del beror på den nya infrastrukturen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079