23948sdkhjf

Ny vd för Sandvik Coromant

Från och med 1 december har Sandvik Coromant en ny vd – Helen Blomqvist. Helen är för närvarande vice president för produktutveckling och R&D på Sandvik Coromant.

Helen Blomqvist började sin karriär inom Sandvik Coromant som forskningsingenjör 2003. Under sina 17 år har hon haft olika ledande befattningar inom produktutveckling och R&D samt inom sälj. Hon har även varit chef för försäljningsområdet Nordeuropa. 2018 utsågs hon till årets ledare inom Sandvik Coromant och har sedan tidigare en doktorsexamen i Strukturkemi från Stockholms universitet.

I sin nya roll som vd kommer Helen att ansvara för att ytterligare förstärka Sandvik Coromants position i framkant för tillverkningsindustrin. Helen tar över rollen från Nadine Crauwels som går över till att vara vd för Sandvik Machining Solutions. Helene kommer även vara medlem i Sandvik Machining Solutions ledningsgrupp.

– Jag är glad och hedrad över att ha fått möjligheten att leda Sandvik Coromant. Jag ser fram emot att tillsammans med Sandvik Coromants ledningsgrupp, medarbetare och partners fortsätta att utveckla vårt erbjudande, vår innovationskraft och att genomföra vår strategi att leda branschen framåt och skapa tillverkningsindustrins framtid, säger Helen.

Helen tillträder sin nya tjänst den 1 december 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094