23948sdkhjf

SSAB kan ha siktet inställt på Tata Steel

Enligt Bloomberg News håller SSAB preliminära samtal med Tata Steel om att ta över Tata Steels Europadel.

På grund av en svagare efterfrågan på stål, järnmalmspriser som ökar och ett stort utbud av billigt importerat stål har flera företag börjat kolla över potentiella fusioner, och nu rapporterar Bloomberg News att SSAB är en av dem.

Enligt källor till tidningen håller SSAB preliminära samtal med indiska Tata Steel om en fusion. Närmare bestämt ska samtalen handla om att ta över Tata Steels Europadel.

Enligt Bloomberg har Tata Steel länge försökt hitta en lösning för sin europeiska verksamhet, och i augusti ska Tata Steels ordförande Natarajan Chandrasekaran ha sagt att bolaget är fullt medvetna om att en omstrukturering av Europadelen är nödvändig, och att de inte längre vill finansiera delen.

SSAB själva vill varken bekräfta eller avfärda uppgifterna.

Det är många rykten och spekulationer som går nu och vi avstår från att kommentera detta, säger Mia Widell, kommunikationschef på SSAB, till Metal Supply.

Om Bloomberg News källor har rätt om samtalen med Tata Steel återstår därmed att se.

Förutom källorna om Tata Steel-affären har det även gått ett snack om att SSAB är med och budar på Thyssenkrupps ståltillgångar, men detta ska SSAB:s vd Martin Lindqvist ha avfärdat med att ”företaget inte deltar i någon budgivning” i samband med släppet av SSAB:s tredje kvartalsrapport.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.093