23948sdkhjf

Epirocs vd: "Solitt resultat och kassaflöde"

Epiroc redovisar lägre siffror än för ett år sedan. Företagets vd och koncernchef Helena Hedblom sammanfattar ändå tredje kvartalets siffror som ett solitt resultat och kassaflöde.

- Efterfrågan från våra kunder förbättrades jämfört med det andra kvartalet då effekterna från Covid-19-restrik­tionerna var mer begränsade. Vårt fortsatta fokus på hälsa och att ha kontinuitet i verksamheten, både för oss och våra kunder, gav resultat. Vi uppnådde en organisk ordertillväxt och jag är glad över att se den starka utvecklingen i vår serviceverksamhet och att våra kunder tog investeringsbeslut.

- På grund av Covid-19-restriktioner var kundaktiviteten lägre på vissa marknader, vilket påverkade eftermarknadsaffären. Internt har vi anpassat oss väl och lyckats justera vår kostnadsbas. Sammantaget gav detta ett solitt resultat och kassaflöde.

Orderingången minskade till 9 373 miljoner kronor att jämföra med förra årets 9 600 miljoner.

Intäkterna minskade till 8 724 miljoner kronor. Motsvarande siffra förra året var 10 158 miljoner.

Rörelseresultatet uppgick till 1 820 miljoner kronor. Förra året var motsvarande siffra 1 927 miljoner.

Det operativa kassaflödet uppgick till 1 355 miljoner kronor att jämföra med förra årets 1 883 miljoner.

- Orderingången uppgick till 9 373, vilket mot­svarar en organisk tillväxt med 23 procent sekventiellt och med 10 procent jämfört med föregående år. Orderingången var starkare mot slutet av kvartalet, både för utrustning och eftermarknad.

- Vi förväntar oss att efterfrågan, både för utrustning och eftermarknad, kommer att vara stabil på kort sikt. Med det sagt, finns det fortsatt osäkerhet kring utvecklingen av Covid-19 och relaterade restriktioner som kan komma att påverka efterfrågan negativt.

- Det är ett starkt och växande intresse från kunder för våra lösningar inom automation, digitalisering och elektrifiering. Det är också därför vi fortsätter att investera och ta nya lösningar till marknaden. Våra autonoma lösningar levererar ökad produktivitet och förbättrad säkerhet till våra kunder och vi vann flera nya order för automation i kvartalet. Vi är glada över att meddela att vi har lyckats leverera unika lösningar för automation av en blandad utrustningsflotta för tillämpningar både under och ovan jord, skriver Helena Hedblom.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078