23948sdkhjf

Assa Abloy stänger nio fabriker och 30 kontor

Under fjärde kvartalet kommer Assa Abloy lansera ett nytt omstruktureringsprogram som inkluderar stängning av nio fabriker och mer än 30 kontor.

Under onsdagen släppte Assa Abloy sin tredje kvartalsrapport för året och i rapporten visade företaget upp sjunkande siffror i jämförelse med motsvarande kvartal 2019. Kassaflödet däremot var positivt och visade på en ökning.

I rapporten nämner även Nico Delvaux, vd och koncernchef för Assa Abloy, de kostnadsåtgärder som företaget utfört under kvartalet.

Vi har fortsatt att genomföra kostnadsåtgärder med fokus på långsiktiga kostnads-reduktioner. Det innebär tyvärr att vi har behövt minska antalet medarbetare i koncernen och vi minskar kostnaderna i alla områden bortsett från produktutveckling och strategiska tillväxtområden, skriver Nico.

Trots att dessa kostnadsåtgärder besparat bolaget cirka 0,6 miljarder kronor under kvartalet, kommer bolaget att behöva lansera ytterligare ett omstruktureringsprogram.

Det nya programmet inkluderar att nio fabriker och mer än 30 kontor kommer att stängas. Björn Tibell, Head of Investor Relations på Assa Abloy, berättar för Metal Supply att programmet kommer att påverka bolagets verksamhet även i Sverige, dock i mindre utsträckning.

– Programmet är nästan helt utanför Sverige och bara en liten del här, berättar han för oss.

Totalt förväntas en minskning på cirka 1 950 anställda, men hur många anställda som kommer beröras i Sverige vill företaget inte gå ut med ännu.

Programmet har en återbetalningsperiod på cirka två år och ska skapa årliga besparingar på nära 0,9 miljarder kronor år 2023.


Erik Pieder, Executive Vice President samt ekonomi- och finansdirektör för Assa Abloy, presenterade kostnadsbesparingarna under en presskonferens på onsdagsmorgonen.
Foto: Printscreen från Assa Abloys presskonferens.

Läs mer om Assa Abloys kvartalsrapport på vår systerkanal här. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094