23948sdkhjf

Epirocs riggar stärker underjord i Ryssland

Epiroc har vunnit en order för gruvutrustning underjord - som ska stärka säkerheten och säkra en effektiv utveckling av gruvdriften.

Ordern kommer från gruvbolaget Norilsk Nickel. Företaget har ett starkt fokus på automation och nya teknologier.

Gruvbolaget har beställt Epirocs riggar Boltec M och Cabletec M för användning i gruvorna Oktyabrskiy, Mayak och Komsomolskiy i Ryssland med syfte att förstärka berget underjord både säkert och produktivt.

- Norilsk Nickel har varit en Epiroc-kund i många år. Vi är stolta över att spela en nyckelroll då detta framåtsträvande gruvbolag nu tar nästa steg i sitt engagemang för säkerhet och produktivitet med vår senaste teknologi, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef. 

Flera av Boltec-maskinerna kommer att vara utrustade med det nya automatiska bulkresin-systemet som är en nyckelkomponent i Epirocs mekaniserade bultningsutveckling. Bulkresin-systemet i kombination med självborrande bultar ska vara speciellt effektivt i svåra och ostabila bergförhållanden.

De berättar att ett av de svårare bergförstärkningsmomenten i gruv- och tunnelverksamhet underjord är installation av långvariga bergbultar i dåliga bergförhållanden. Traditionellt har därför bergbultning ofta varit flaskhalsen inom borr- och sprängningscykeln. För att lösa detta lanserade Epiroc under 2019 bulkresin-system för bergbultning underjord, för att vara ett snabbare, mer pålitligt och kostnadseffektivt bultningsalternativ för långlivad bergförstärkning i svåra bergförhållanden.

Ordern har ett värde över 100 miljoner kronor och bokades under tredje kvartalet 2020. Utrustningen kommer att levereras från tillverkningsenheten i Örebro under fjärde kvartalet 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.097