23948sdkhjf

Vrena Mekaniska slår omsättningsrekord trots corona

Hos Vrena Mekaniska Verkstad i Bettna har 2020 bidragit med ett nytt omsättningsrekord på näst intill 155 miljoner, trots en vår och sommar präglad av coronapandemin. Under sommaren investerade företaget dessutom i tre nya maskiner.

Tack vare en stor orderstock tillhör Vrena Mekaniska Verkstad ett av de företag som inte påverkats speciellt hårt av coronapandemin. Under året har orderstocken fortsatt fyllas på, och under företagets brutna räkenskapsår 2019-2020 (1/9 – 31/8) slog företaget omsättningsrekord på näst intill 155 miljoner kronor.

– Det trodde vi inte när corona började sprida sig i våras. Vi har haft en bra kundmix och alla anställda har jobbat hårt för att vi skulle klara alla leveranser. Jag är glad över omsättningen och resultatet som kommer bli bra, men mest stolt är jag över gänget som fixade det, säger Vrenas vd Hans Erik Olsson till Metal Supply.

Strax efter sommaren var Vrena Mekaniska Verkstad dessutom igång med tre nya maskiner.

– Vi har velat säkerställa tillgänglighet genom förnyelse och därigenom ha färre avbrott för reparationer samt att ha flera maskiner som klarar samma jobb. Möjligheten att ta oss an större svarvning än tidigare är även det ett plus, berättar Hans Erik.

Dels har företaget investerat i en ny vattenskärningmaskin från Water Jet då den äldre maskinen började bli gammal. Den nya maskinen är av modellen NCX 4020 B och kan skära plåtar upp till 4 x 2 meter.


Vrena Mekaniska Verkstads nya vattenskärningmaskin från Water Jet av modellen NCX 4020 B.
Foto: Vrena Mekaniska Verkstad

Även en ny kantpress har installerats i företagets fabrik, närmare bestämt en Adira PA16030 från Ursviken med en presskraft på 160 ton.

– Vi tittade först på att ersätta vår gamla kantpress (400 ton), men kom fram till att en stor del av det vi bockar är mindre bitar och att den här mindre kantpressen räcker till mycket, men vi har kvar den gamla till grövre bockning, säger Hans Erik.


Vrena Mekaniskahar även investerat i en ny kantpressen – en Adira PA16030 från Ursviken.
Foto: Vrena Mekaniska Verkstad

Till sist har företaget investerat i en svarv – en Gurutzpe GL16.12.9 från Stenbergs som klarar en diameter på 1,6 meter (2,0 meter över bädd) och 9 meter längd. Detta för att öka kapaciteten och säkerställa tillgängligheten gällande stor svarvning.

– Än så länge har maskinerna hjälpt oss med både tillgänglighet och flexibillitet. Det är oerhört glädjande att ha fått möjligheten att kunna investera i dessa för oss viktiga maskiner, avslutar Hans Erik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078