23948sdkhjf

Våldsamma och olagliga handlingar vid gruvstrejk

Då Lundn Mining och Candelaria AOS Union som representerar cirka 550 arbetare vid Candelaria-verksamheten i Chile inte lyckats komma till någon överenskommelse, kan medlemarna i unionen gå ut i strejk från och med tisdag, 20 oktober.

Den 5 oktober löpte Lundin Minings tidigare kollektivavtal med Candelaria AOS Union ut, och sedan dess har parterna inte lyckats komma överens om ett nytt avtal. På grund av detta har medlemarna i unionen nu rätt att gå ut i strejk från och med imorgon.

Redan den 8 oktober fick ett annat fackförbund, Candelaria Mine Workers Union, laglig rätt att gå ut i strejk då ett nytt avtal inte lyckats förhandlas fram heller där. Enligt Lundin Mining har dessa strejkåtgärder dock lett till olagliga och våldsamma handlingar, vilket gör att bolaget nu planerar för en nedstängning av Candelaria-verksamheten tillfälligt.

Företaget beklagar uppriktigt att vi måste vidta denna åtgärd och dess inverkan på vår personal, lokalsamhället, leverantörer, kunder och många intressenter, skriver Lundin Mining i ett pressmeddelande.

Trots nedstängningen kommer dock kritiska arbeten att fortsätta för att skydda nödvändig personal på platsen, driften och miljön.

Vi har sökt Lundin Mining för kommentar och artikeln kan komma att uppdateras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079