23948sdkhjf

Sotkamo silver presenterar ett glatt resultat

- Jag är väldigt glad över att få presentera det ekonomiska resultatet för Q3 2020, säger Sotkamo Silvers vd Erkki Kuronen.

Nettoomsättningen uppgick nämligen till 130 miljoner kronor mot förra årets 82 miljoner. Rörelseresultatet uppgick till 40 miljoner kronor att jämföra med förra årets 33 miljoner. Likvida medel uppgick till 30 miljoner kronor. Förra året var motsvarande siffra 7 miljoner.

- Silverpriset uppnådde det högsta på sju år i augusti efter en snabb höjning från mitten av juli. Det aktuella priset är två gånger högre än det lägsta i mars 2020. Vi fick en dubbel boost från detta prisrally och uppnådde rekordintäkter på 130 miljoner kronor, berättar Erkki Kuronen.

Bolagets strategi är under revidering.

- Man har redan sett några tecken av den nya strategin då vi avyttrat prospekteringstillgångar i Tammerfors och Bergslagen och efter Q3 förvärvat nya tillgångar i Kainuu-regionen från Boliden, berättar han.

Under Q3 har Sotkamo Silver brutit och producerat från den underjordiska gruvan mellan nivåerna 180 till 80 meter under ytan och samtidigt arbetat med utvecklingen av gruvan runt 300 nivå där produktionen kommer att börja i slutet av 2020.

En annan sak som nämns i kvartalsrapporten är att förberedelserna för underjordisk kärnborrning har pågått och borrningarna påbörjas i oktober. Fokus för kärnborrningsprogrammet är att förlänga Silvergruvans livslängd.

- Jag ser fram emot att arbeta med vårt utmärkta team för att utveckla företaget till förmån för våra intressenter. Var försiktig och håll dig säker, avslutar Erkki Kuronen. 

Sotkamo Silver driver silvergruvan i Sotkamo, Finland. Produktionen startade i mars 2019 och gruvan producerar silver, guld, zink och bly i koncentraten som säljs till ett smältverk. Dessutom innehar företaget direkt och genom dotterbolaget Sotkamo Silver Oy prospekteringsrättigheter till mineralfyndigheter i Finland och Norge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.113