23948sdkhjf

Lyxen på väg tillbaka för diamantindustrin

En av branscherna som påverkades extra hårt när coronan slog till var diamantindustrin eftersom lyx inte längre prioriterades lika högt. Nu går det dock se en vändning då en av världens största diamantproducenter ser en stadigt ökad efterfrågan.

De Beers är en av världens största diamantproducenter som är verksamma i flertalet länder i flera världsdelar. Att företagets försäljningsstatistik nu har börjat öka, kan därför ses som en indikation på att lyxen och diamantindustrin är på väg tillbaka mot ljusare dagar efter en kraftig dipp till följd av coronapandemin.

Att försäljningen ökat går att se i de senaste siffrorna från företagets försäljningsevent Global Sightholder Sales som äger rum tio gånger per år. För varje event registreras det hur mycket kunderna tänker handla för, och det är i den senaste rundan, runda åtta, det går att se en tydlig förbättring.

Under runda sju 2020 landade försäljningen på 334 miljoner dollar, och för runda åtta är den preliminära försäljningen 467 miljoner dollar. Eftersom köparna inte köper diamanterna direkt på eventet utan endast berättar hur mycket de planerar att köpa för, så är försäljningen ännu inte helt huggen i sten.

De Beers Groups vd Bruce Cleaver ser positivt på återhämtningen, men han påpekar även att det kan dröja innan vi kan vara säkra på att återhämtningen håller i.

– Vi ser en stadig förbättring av efterfrågan på rådiamanter under årets åttonde försäljningscykel vilket är uppmuntrande att se, men det är fortfarande tidiga dagar och det är en lång väg att gå, säger Bruce.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.063