23948sdkhjf

ABB lanserar robotbaserad automatiseringslösning för plåtpressar

ABB utvidgar robotfamiljen IRB 760 med en ny pressbetjäningsmodell som erbjuder snabb och flexibel prestanda för automatisering av plåtpressar.

ABB:s nya IRB 760PT är en pressbetjäningslösning som är inriktad på automatiseringslösningar för pressar i bilindustrin, och roboten ska erbjuda 25 procent snabbare cykeltider.

För att eliminera risken för potentiell störning mellan robotar och press har IRB 760PT en ändrad utformning som minskar interferensen i robotens fjärde axel. Detta ska göra att robotarna kan röra sig fritt utan att krocka med annan utrustning.

IRB 760PT kan hantera laster på upp till 450 kg och verktyg kan bytas automatiskt. Roboten har en räckvidd på 3,18 meter.

Kombinerar man IRB 760PT med en linjär sjunde axel får man IRB 760FX, vilken ska erbjuda den stora flexibilitet som behövs i pressautomatiseringstillämpningar med stora och medelstora paneler, samt i specialprocesser som omorientering, vinkling och separering av delar.

Två IRB 760PT-robotar kan också kombineras till att arbeta parallellt med tio axlar och ger då en IRB 760 Twin Robot Xbar (TRX), en robotbaserad lösning för lastning och lossning med långt avstånd mellan pressarna. Med en produktionstakt på upp till 16 delar i minuten ska TRX vara idealisk för höghastighetstillämpningar inom pressautomatisering.

– Vi har stärkt vår pressautomatiseringsportfölj med vår hittills snabbaste pressbetjäningsrobot. Nya IRB 760PT erbjuder inte bara optimerad hastighet och stansinterferenser i pressbetjäningstillämpningar, utan är också en flexibel och tillförlitlig lösning som kan implementeras snabbt, säger Antti Matinlauri, chef för Product Management på ABB Robotics.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.097