23948sdkhjf

Rekonstruktion räddade Göteborgsföretag

i3tex med sina drygt 200 medarbetare har genomfört en lyckad rekonstruktion
När Saab inte kunde betala sin skuld på 10 Mkr till teknikkonsultföretaget i3tex under våren, tvingades bolaget ansöka om rekonstruktion under sommaren.

– Tack vare att vi i grunden har en sund verksamhet och att alla våra kunder har varit förstående, så har rekonstruktionen lyckats. Vi har med hjälp av ett ackordsförslag, som en majoritet av leverantörerna gått med på, återfått en stabil likviditet. Nu arbetar vi lugnt och metodiskt för att bli ett starkt och konkurrenskraftigt företag igen, säger Ulf Aiff, VD och delägare av i3tex i ett pressmeddelande.

Ekonomisk sårbar
i3tex är ett relativt ungt teknikkonsultföretag som innan rekonstruktionen hade 250 medarbetare och kontor i Göteborg, Trollhättan, Norrköping, Linköping, Södertälje och Malmö. Företaget hade en offensiv strategi och en stark orderingång när konjunkturen började återhämta sig efter finanskrisen. Men en svag likviditet gjorde i3tex ekonomiskt sårbart och när den betydande kunden Saab inte kunde betala sina räkningar på 10 Mkr blev rekonstruktion det enda sättet att rädda företaget undan konkurs.

– Vi har haft ett bra stöd av Ackordscentralen i Göteborg och våra kunder under en tuff period för företaget. Alla har varit medvetna om att vi inte kunnat påverka Saabs betalningsförmåga, konstaterar Ulf Aiff.

Rekonstruktionen
– Den här rekonstruktionen har skötts exemplariskt. Inte minst har HR-avdelningen på i3tex gjort en imponerande arbetsinsats. Det är som bekant stor efterfrågan på teknikkonsulter och samtidigt som många medarbetare slutade under den turbulens som en rekonstruktion skapar, så har ett stort antal nya medarbetare anställts under samma period för att kunna fullfölja och utveckla alla kunduppdrag.

Med hjälp av företagskonstruktionen har i3tex nu en tillfredsställande soliditet och kassaflöde.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.204