23948sdkhjf

Legotillverkaren växlar upp med ny svarv

Legotillverkaren Bearbetningscenter i Västernorrland AB som specialiserar sig på skärande bearbetning har köpt en ny svarv, närmare bestämt en CLX 450 V6 med Robo2Go från DMG MORI Sweden.

Bearbetningscenter i Kramfors har införskaffat en ny svarv från DMG Mori. Den nya maskinen har både robot och stångmagasin, en anläggning som främst ska fokusera på små serier och snabba omställ, och maskinen ska kunna vara flexibel då råämnet kommer variera mellan stång och kapade kuts.

– I och med att vi kan köra obemannat både via stångmagasinet och roboten så räknar vi med att få ut många timmar och samtidigt frigöra operatörstid. Det blir ett steg i att höja automationsgraden ytterligare, något som vi satsat mycket på de senaste åren för att vara konkurrenskraftiga, säger Anders Dahlkvist, produktionschef på Bearbetningscenter.

Svarven kom till företaget i juli och nu är maskinen i full gång i fabriken i Kramfors, och i maskinen svarvas flera olika komponenter.

– Strax efter semestern var vi igång och körde med den nya maskinen och än så länge har det gått bra, säger Anders till Metal Supply.

Bearbetningscenter i Västernorrland AB i Kramfors grundades 1992 och har 30 medarbetare som jobbar med legotillverkning mot främst maskinbyggare och tillverkare av hydraulik i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078